Welcome, Guest. Please login or register.
November 26, 2014, 06:19:33 PM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
We have a new board! Pop on over to the Game Journals section and tell us what you've been playing!
338499 Posts in 13855 Topics by 2215 Members
Latest Member: RPGtourguide
* Home Help Search Login Register
+  RPGFan Message Boards
|-+  The Rest
| |-+  The Helper Monkey
| | |-+  What TV to get?
« previous next »
Pages: 1 2 [3] Print
Author Topic: What TV to get?  (Read 9310 times)
Blace
Posts: 3809


Member
*


View Profile Email

Ignore
« Reply #30 on: October 06, 2008, 08:22:57 PM »

Aren't HDMI cables mainly for 1080p though? Is there really a huge difference between component and HDMI for 720p?

Edit: Is this one any good?      http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330277164884&ssPageName=MERCOSI_VI_ROSI_PR4_PCN_BIX&refitem=330275539282&itemcount=4&refwidgetloc=closed_view_item&refwidgettype=osi_widget&_trksid=p284.m185&_trkparms=algo%3DSI%26its%3DI%252BIA%26itu%3DIA%252BUCI%26otn%3D4%26ps%3D42
« Last Edit: October 06, 2008, 08:29:58 PM by Blace » Logged

Eusis
Administrator
Posts: 11808


Member
*


View Profile
« Reply #31 on: October 06, 2008, 11:06:30 PM »

I'd just go with monoprice.com. And you'll need HDMI for upscaling DVDs (the PS3's great at it!) because the MPAA is stupid.
Logged
Blace
Posts: 3809


Member
*


View Profile Email

Ignore
« Reply #32 on: October 06, 2008, 11:24:56 PM »

I've been buying all Blu-ray recently, but I do have some DVDs still. Thanks!
Logged

Eusis
Administrator
Posts: 11808


Member
*


View Profile
« Reply #33 on: October 06, 2008, 11:32:02 PM »

You'd need it sooner or later for that too thanks to this.
Logged
Blace
Posts: 3809


Member
*


View Profile Email

Ignore
« Reply #34 on: October 07, 2008, 12:01:47 AM »

Two questions:

How do you know if you have an AACS enabled player? So if I use HDMI this isn't a problem?
Logged

Hidoshi
RPGFan's Open Source Field Agent
Posts: 2901


Built This House

Member
*

clothothespinner@hotmail.com BrandingRune
View Profile WWW

Ignore
« Reply #35 on: October 07, 2008, 11:48:34 AM »

-facepalms-

When will they get it through their heads?

a) If someone is determined to steal from you, they will find a way. There is NO security system that will not be circumvented by thieves.

b) Stop harassing the general consumer with this crap. Easy is better than secure in the case of entertainment, and the less hassle something is, the more likely the consumer is to buy it, recommend it, and buy other products from you.
Logged
Akanbe-
Posts: 2754


Cheap? I paid a lot for this hat!

Member
*

----- 4237981
View Profile WWW

Ignore
« Reply #36 on: October 07, 2008, 07:01:33 PM »

Alright I bought a LCD 32" Samsung for $700 bucks. It's pretty awesome, but for some reason I notice alot more jaggies than I did with a SDTV. Does that always happen? I am using component cables though because I didn't want to spend 100 bucks on HDMI, thats just too expensive for me. Does that affect anything?

Somewhat normal on old systems (PS2, GC, etc).  Shouldn't happen on current gen (PS3, X360).  Will edit with more info later if needed.

also that cable should be fine if you haven't made a decision yet. see if it's on amazon with any reviews yet as well
Logged


"Karma is...secret top tier"~Starmongoose
PSN ID: Akanbe9
Eusis
Administrator
Posts: 11808


Member
*


View Profile
« Reply #37 on: October 08, 2008, 05:13:46 PM »

Two questions:

How do you know if you have an AACS enabled player? So if I use HDMI this isn't a problem?
I'm not sure how exactly to tell if you have one or not, but I'm pretty sure if it has an HDMI output, and especially if it's a name brand product, it will support it. So yeah, if you use HDMI you'll be fine.

Something I should note above: HDMI's more useful quality-wise for higher resolutions as I understand it. I couldn't easily tell the difference between component and HDMI for the PS3.
Logged
Blace
Posts: 3809


Member
*


View Profile Email

Ignore
« Reply #38 on: October 08, 2008, 05:20:42 PM »

Alright. I'll go ahead and order some HDMI cables from the site you provided just so I don't have to deal with that crap. I'll just use the component cables for my PS2.
Logged

Blace
Posts: 3809


Member
*


View Profile Email

Ignore
« Reply #39 on: October 09, 2008, 02:01:41 PM »

Double Post! Alright I read some customer reviews and ended up buying this cable over at Amazon for a great price. Everyone seems to really like the cable so I'm confident it will be decent at least.

http://www.amazon.com/Mediabridge-Ultra-High-Speed-HDMI-Cable/dp/B0019EHU8G/ref=pd_ybh_1?pf_rd_p=280800601&pf_rd_s=center-2&pf_rd_t=1501&pf_rd_i=ybh&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=16TJVQ10VGZWNGQSSVPV
Logged

Masamune
Posts: 644


Member
*

XzMaSaMuNezX
View Profile

Ignore
« Reply #40 on: October 09, 2008, 09:43:17 PM »

It cant be decent.  It either works or it doesn't.  Simple as that.
Logged

Eusis
Administrator
Posts: 11808


Member
*


View Profile
« Reply #41 on: October 09, 2008, 10:18:33 PM »

HDMI cords are pretty much like USB cords. While there CAN be a difference in performance it needs very, very extreme circumstances, 1440p over a longass stretch or something like that. I'll note Monoprice's are well constructed you're probably fine either way and weren't ripped off.
Logged
Pages: 1 2 [3] Print 
« previous next »
Jump to:  



Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!